شرکتها بر اساس نیاز شما انواع گوناگونی دارند:
دانلود فایل اسامی برای انواع شرکتها.pdf
افراد بر اساس نیازهای تجاری که دارند اقدام به ثبت شرکت مینمایند. بنابراین یک شرکت میتواند به دلیل انگیزههای مختلف، با اهداف تجاری گوناگونی به ثبت برسد.
برای مثال گاهی اوقات ثبت شرکت به این دلیل است که چند نفر میخواهند با هم شراکتی انجام دهند و فعالیت اقتصادی مشترکی را آغاز کنند، این افراد برای اینکه شکل و شمایل کارشان قانونی بوده و هر کدام مسئولیت مشخصی داشته باشند و منافعشان نیز طبق قانون محفوظ بماند تصمیم به ثبت شرکت میگیرند.
یا گاهی اوقات بنا به دلایل قانونی ناچاریم که یک شرکت تأسیس کنیم. برای مثال زمینه فعالیت اقتصادی ما به گونهای است که باید در مناقصههای پیمانکاری دولتی و خصوصی شرکت کنیم، بدیهی است امکان شرکت در مناقصههای پیمانکاری دولتی و یا حتّی خصوصی به صورت شخص حقیقی وجود ندارد و حتماً باید در قالب شرکت یا شخص حقوقی این امر صورت بپذیرد. یا مثلاً تصمیم داریم که یک صرّافی راهاندازی کنیم، قطعاً بر اساس قوانین بانک مرکزی باید یک شرکت از نوع تضامنی تاسیس نماییم، زیرا امکان تاسیس صرافی به صورت شخص حقیقی وجود نداشته و حتماً باید در قالب یک شرکت تضامنی انجام پذیرد.
گاهی اوقات میخواهیم اعتبار کاری خود را از آنچه که هست بالاتر ببریم، سطح کاری خود را توسعه دهیم و در ابعاد وسیع تری به فعالیت کلان تجاری بپردازیم، قطعاً در خصوص چنین مواردی باید یک شرکت داشته باشیم. زیرا اعتبار یک شرکت چه در حوزه بانکی، چه در میان سایر طرف حسابهای ما به مراتب بیشتر از اعتبار یک شخص(حقیقی) به تنهایی خواهد بود.
همچنین گاهی به این دلیل که سـرمایههای شخصی افراد برای انجام فعالیتهای اقتصادی محدود بوده و به تنهایی قابل توجه نیست، اقدام به تاسیس شرکت نموده تا با مجموع سرمایه های افراد صاحب سهام یا قدرسهم که مبلغ قابل توجهی میتواند باشد، فعالیت تجاری خود را بهتر و قویتر شروع کنیم.
بنابراین اشخاص به واسطه انگیزه و دلایل مختلفی که دارند اقدام به ثبت شرکت میکنند. انگیزه شما چیست؟ برای اطلاعات بیشتر و ثبت شرکت مطابق با فعالیت خود با ما تماس بگیرید یا روی همین متن کلیک نمایید.
امّا نکتهای که در ثبت شرکت لازم است بدانیم این است که ثبت چه نوع شرکتی برای ما بیشتر مناسب است؟ در واقع تا شناخت کافی از انواع شرکتها و تفاوتهای آنها نداشته باشیم نمیتوانیم در انتخاب خود تصمیم درستی بگیریم.
انواع شرکتها :
انواع شرکتهایی که عموماً افراد در ایران ثبت می کنند عبارتاند از :
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی عام
- شرکت تضامنی
- شرکت تعاونی
- ...
البته شرکتهای دیگری در قانون تجارت پیش بینی شدهاند، مانند شرکت نسبی ، شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی ولی به دلیل اینکه معمولاً این شرکتها توسط افراد به ثبت نمیرسند از بیان آنها خودداری میکنیم.